logo_saskialensink

Nieuwsbrief

juni 2023

Hallo lezer,

Het is al weken zomers en dan is het seizoen officieel nog niet eens begonnen! Het lijkt erop dat ons nog veel mooie, lange zomeravonden staan te wachten. Avonden om, weggezakt in een tuinstoel, te genieten van een mooi boek of online artikel.

Op zulke momenten zou je mijn blog Vergeten Vrouwen eens kunnen openen. Je weet het misschien nog wel: begin dit jaar ben ik begonnen artikelen op mijn website te plaatsen over in vergetelheid geraakte vrouwen. Het is al een aardige rij geworden. Om het je gemakkelijk te maken, heb ik in deze nieuwsbrief de linkjes naar alle blogartikelen bij elkaar gezet.

En heb je nog suggesties voor interessante vrouwen die jij graag beschreven zou zien? Laat het me weten. Dat kan via deze link: Contact

Ik wens je een fijne vakantie en goede zomer toe.
Veel leesplezier!

Saskia Lensink
saskialensink.nl

Een bijzondere moeder

Het recente overlijden van Wanda Bartelts-Smit (foto rechts) herinnerde mij aan het interview dat ik met haar had over haar moeder Jo Smit-Pieters, de eerste vrouwelijke wethouder van Dordrecht.
Mijn artikel over haar (en haar dochter) vind je hier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een onverwacht schaaktalent

De Dordtse columnist Henk Mesman wees mij erop dat hij een heel bijzondere oma had gehad. Toos Roodzand had tot de top 10 van het internationale schaken behoord! Lees hier haar verbijsterende levensverhaal.
levensverhalen biografieën

Niks geen kantoorbaan

Ik vind haar een van de opmerkelijkste vrouwen die ik in mijn boek Dochters van Dordrecht heb beschreven: Marie Schmitz.
Een baan als onderwijzeres of bibliothecaresse werd haar afgeraden, omdat ze slechthorend was. Ze mocht al blij zijn als ze een kantoorbaantje zou vinden...
Dat Marie daar anders over dacht, kun je lezen in dit blogartikel.
levensverhalen biografieën

Vergeten Vlaams talent

Ook buiten Dordrecht zijn uiteraard genoeg boeiende (en ten onrechte vergeten) vrouwen te vinden. Zoals de Vlaamse, 17de-eeuwse schilderes Michaeline Wautier. Lees hier waarom ik haar de moeite van het beschrijven waard vond.

levensverhalen biografieën

Turbulent en tragisch

Er was maar één vrouw met wie ik deze serie kon beginnen: Maria van Berckel. Haar leven was zó turbulent en tragisch. Wat zij heeft meegemaakt is voor ons, 21ste-eeuwers, bijna niet te bevatten. Het artikel is hier te lezen: Maria van Berckel


18059a
custom custom 

Denk je er weleens over om...

... jouw levensverhaal te laten schrijven of dat van je (groot)ouders? Of heb je banden met een club, vereniging of familiebedrijf waarvan je de geschiedenis wilt vastleggen?
Kijk dan eens rond op mijn website saskialensink.nl.
Ik schrijf levensverhalen en bedrijfsverhalen, of help anderen bij het schrijven ervan.
Neem contact op als je er meer over wilt weten!

Ken je iemand die geïnteresseerd kan zijn in het bovenstaande? Stuur deze nieuwsbrief gerust door!
MailPoet