Jan

Onlangs rolde het boek getiteld “Een van de elf” van de persen bij Story Terrace. Jan, een succesvolle slager uit de regio Rotterdam, heeft een scherp geheugen en kan smakelijk vertellen. De ene na de andere anekdote kwam naar boven tijdens de interviews.

Over zijn allereerste baantje als slagersknecht, bijvoorbeeld. Jan weet het nog precies: hoe hij door weer en wind langs kilometerslange Hollandse dijken fietste om bestellingen af te leveren. Hoe hij bij ieder adres zijn fiets tegen het hek gooide, langs het talud naar beneden klom, het pakketje afgaf, weer omhoog klauterde en verder ging naar het volgende adres. Hoe hij zijn vaste adresjes had waar hij een kopje koffie kreeg. Hoe hij soms een bestelling afleverde bij cabaretier André van Duin. En hoe hij dan moest lachen om de gekleurde onderbroeken die daar in de tuin aan de waslijn hingen.

Ook had hij veel verhalen over zijn eigen zaak, die hij na lang twijfelen tóch begon. Die zaak werd in korte tijd succesvol. Jan slachtte lange tijd zelf zijn koeien, totdat slagers verplicht werden dit in het abattoir te laten doen. Uiteindelijk namen zijn zoons de zaak over en kon Jan met zijn vrouw gaan genieten van rust en veel, heel veel mooie reisjes.

Jan praatte de interviewtijd met gemak vol en leverde zo meer dan genoeg materiaal voor een prachtig levensboek. De titel heeft hij zelf gekozen. Een verwijzing naar het feit dat zijn vader, ook slager, elf kinderen kreeg.

 

Wilt u ook uw memoires laten optekenen? Story Terrace werkt samen met professionele schrijvers in Nederland, Engeland en de Verenigde Staten en heeft sinds 2014 honderden mensen geholpen hun levensverhaal vast te leggen. Meer informatie is te vinden op www.storyterrace.com.