Het levensverhaal van Sophie

Dit boek over de West-Brabantse Sophie kwam tot stand tijdens de coronapandemie. Een persoonlijk interview was daardoor te riskant, maar beeldbellen bleek een uitstekend alternatief. Tijdens onze gesprekken via het beeldscherm (FaceTime) verzamelde ik de puzzelstukjes van Sophies leven.

Ze vertelde over haar jeugd in Ulvenhout, waar ze als boerendochter de Tweede Wereldoorlog meemaakte. Aan de tijd rond april en mei 1945 denkt Sophie nog vaak terug. Toen woonden koningin Wilhelmina en kroonprinses Juliana op Anneville, een landhuis op een steenworp afstand van haar ouderlijk huis. In de stal van haar ouders is een groot bevrijdingsfeest gevierd waar de koningin en haar dochter persoonlijk aanwezig waren.

De gesprekken gingen vervolgens over de jaren dat Sophie in Kruisland met haar man een gezin opbouwde. En over haar leven als actieve oudere in Wouw.

Nu heeft ze een mooi boek over haar eigen leven in handen, voorzien van vele foto’s van vroeger.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit boek schreef ik in samenwerking met Story Terrace, een bedrijf dat in Nederland, Engeland en de Verenigde Staten honderden mensen heeft geholpen hun levensverhaal vast te leggen. Meer informatie is te vinden op www.storyterrace.com.