Het levensverhaal van Leo & Riet

Het begon allemaal in buurtcafé De Prinsen Schouw in Leiden, waar de Haagse Leo op een dag wat kratten 7Up moest afleveren. Daar zag hij Riet, dochter van de uitbater, en werd op slag verliefd op haar.

Een jaar of twee later trok een rij witte koetsen, getrokken door paarden, van Leiden naar Den Haag. Het was de huwelijksstoet van Leo en Riet. De rijtuigen namen de romantische binnenweggetjes, waardoor de tocht wel anderhalf uur duurde.

Ruim vijftig jaar later kijkt het stel samen met hun twee zonen terug op het rijk sociale leven dat ze hebben geleid. Met behulp van het hele gezin (en een aantal andere familieleden) weten ze talloze mooie herinneringen boven water te krijgen. Die heb ik voor hen opgeschreven in dit levensboek.

“Het maken van dit boek was een boeiend en soms emotioneel proces”, blikt een van de zonen terug. “Al die verhalen van vroeger… sommige had ik nog nooit gehoord. De foto-albums kwamen tevoorschijn en met zijn allen haalden we herinneringen op. Dit levensverhaal van mijn ouders heeft ons als gezin dichter bij elkaar gebracht.”

 

 

 

Dit boek schreef ik in samenwerking met Story Terrace, een bedrijf dat in Nederland, Engeland en de Verenigde Staten honderden mensen heeft geholpen hun levensverhaal vast te leggen. Meer informatie is te vinden op storyterrace.com .