Leo & Riet

Het begon allemaal in de Prinsen Schouw in Leiden, begin jaren zestig. In dat buurtcafé leverde Leo op een dag een paar kratten 7Up af en ontmoette hij Riet, dochter van de uitbater.

Een jaar of twee later trok een rij witte koetsen, getrokken door paarden, van Leiden naar Den Haag. Het was de huwelijksstoet van Leo en Riet. De tocht nam anderhalf uur in beslag, want de rijtuigen namen natuurlijk de romantische binnenweggetjes.

Nu, ruim vijftig jaar later, kijkt het stel terug op een rijk sociaal leven waarin hun twee zonen, vier kleinkinderen en een lange rij familieleden en vrienden een grote rol speelden. Dat leven speelde zich af in Den Haag,  in de Belgische bossen, aan de Spaanse kust en sinds een paar jaar in Wassenaar.

Niet dat er alleen maar voorspoed was. Het zat ook weleens tegen, maar toch zijn het vooral de positieve herinneringen die zijn blijven hangen. “Ik kan niet anders dan dankbaar zijn voor het mooie leven dat we hebben gehad”, besluit Riet het verhaal dan ook.

 

Wilt u ook uw herinneringen laten optekenen? Story Terrace werkt samen met professionele schrijvers in Nederland, Engeland en de Verenigde Staten en heeft al honderden mensen geholpen hun levensverhaal vast te leggen. Meer informatie is te vinden op storyterrace.com .